UFO:n på duken

UFO:n på duken

Förmodligen den första kassasuccén inom temat UFO och besökande rymdvarelser är filmen ” The Day Earth Stood Still” som släpptes på biografer i USA 1951. I sällskap med en jätterobot vid namn Gort har rymdvarelsen med sig ett budskap som för alltid skall förändra världen på jorden. När den människoliknande rymdvarelsen och jätteroboten landar i Washington DC omringas de snabbt av militären. Rymdvarelsen förklarar genast att den kommer i fred och har ett mycket viktigt budskap. Dessvärre skjuts rymdvarelsen ner av en nervös soldat och blir därmed sårad direkt efter landningen på jorden. Efter rymdvarelsen läkt sina skottskador uppdagas vilket budskap denne och roboten Gort fört med sig till planeten. Vill man veta vad detta budskap var i filmen – se filmklassikern om UFO:n och rymdvarelsen!

En dokumentär filmsekvens inom senaste UFO observationen från Pentagon finns att se i länken. Svårt att tro att denna blir en kassasuccé i likhet med de gamla klassikerna.

The man from planet X” vilken släpptes på biograferna i USA år 1951. Berättelsen om hur ett rymdskepp landar på jorden och där rymdvarelserna endast kommunicerar genom musikaliska toner. I det lilla samhället i närheten av nedslagsplatsen börjar människor mystiskt försvinna och allmänheten får hjälp av en polisinspektör för att utreda de mystiska försvinnandena och det eventuella sambandet med rymdvarelsens kraschlandning. Samtidigt kallas även militären in, vilka planerar att totalförstöra rymdvarelsens farkost. Polisinspektören inser faran i detta. Det skulle innebära att rymdvarelsen förmodligen skulle döda de människor hen tillfångatagit. Utan att avslöja för mycket får slutet en märklig vändning. Efter att denna film kommit upp på biograferna kommer flertalet efterföljande filmer inom genren UFO:n och rymdbesök på planeten jorden. En av de mest kända i aktuell tid är Independence Day.

dante