Närkontakt med UFON

Närkontakt med UFON

Det finns nog ingen mer fascinerande fråga än den om det finns liv i rymden. Att ta det hela ett steg längre och anta att invånare från främmande världar eller civilisationer dessutom besökt jorden kan kännas både osannolikt och skrämmande på samma gång. De flesta avfärdar gärna tanken på UFON som hjärnspöken men de har nog inte följt NASAs livesändningar från ISS.

I en sändning från 2016 blir det plötsligt svart i rutan när ett märkligt föremål syns i bilden och man väljer att bryta omedelbart. Ingen har heller lyckats förklara vad det kusliga föremålet är för något och inte heller har självklara bortförklaringar i stil med rymdskrot eller liknande framförts. Ledande UFO-experter utreder vad det hela kan röra sig om.

Är vi ensamma i universum?

Svaret på den frågan är med största säkerhet negativt. Med över 100 miljoner möjliga världar enbart i vår egen galax är det bara en tidsfråga innan vi definitivt vet om det finns liv i rymden eller inte. Utveckling av detta i positiv riktning hänger troligen samman med de tekniska framsteg som skarpare teleskop och bättre rymdsonder medfört. Det satsas tillräckligt med pengar på rymdforskning för att branschen ska slippa köra på lån.

En del forskare menar också att inom 20 år kommer vi ta reda på vem vår närmaste granne är. Främmande liv finns med största säkerhet relativt nära. Enligt NASA kan vi stöta på det i nära anslutning till vårt eget solsystem.

Har utomjoringar besökt jorden?

Detta är en kontroversiell fråga som avfärdas av de flesta regeringar och myndigheter. Sysslar världens regeringar och säkerhetsexperter med effektiv mörkläggning för att förhindra panik och kaos? Eller vill de helt enkelt kopiera utomjordisk teknologi i lugn och ro utan att behöva försvara vad de håller på med? Det finns gott om konspirationsteorier och berättelserna om närkontakt med UFON förekommer över hela världen. Berättelserna liknar ofta varandra och de mest trovärdiga handlar om ovanliga ljusfenomen på himlen och märkliga flygande farkoster av olika slag. Naturligtvis är det svårt att veta vad som är sanning och vad som är rena påhitt.

Tanken är dock svindlande och har utforskats friskt inom både film och litteratur. Ofta tar handlingen en skrämmande vändning som möjligen speglar den underliggande rädsla som finns för vad utomjordingar egentligen har här att göra. I filmen ”The Forth Kind” som är en pseudodokumentär från 2009 skrämmer Milla Jovovich slag på filmpubliken genom att inleda med en sekvens som får tittarna att tro att filmen baseras på verkliga händelser. Det gör den kanske också i den bemärkelsen att den tar upp närkontakt av fjärde graden. En del människor uppger att de har förts bort av utomjordingar och utatts för olika sorters experiment. Budskapet i filmen är genomgripande att ”in the end, what you believe is yours to decide”.

dante