Filmen är ett UFO

Filmen är ett UFO

Genren Sci-fi inom film är svår att föreställa sig utan UFO:n. Hela idén om att det finns liv någon annanstans bygger på att de har rymdskepp. Annars kommer utomjordingarna aldrig att kunna komma hit för att besöka jorden. Avstånden i universum vore omöjliga att överbrygga utan farkoster i ljusets hastighet. Många skeptiker i frågor rörande UFO:n och liv på andra planeter har precis detta motargument. Universums avstånd är för stora och därav omöjliga att övervinna rent tekniskt. Även om det finns liv någonstans därute är det alldeles för långa avstånd – omöjliga att praktiskt genomföra enligt många av kritiker angående UFO:ns existens och eventuella närvaro här. I Hollywood är UFO och SCI-FI en möjlighet att skapa storslagna filmepos och dra in stora pengar på publikrekord – vilka även tillhör genren. För vad kan väl vara bättre råmaterial att arbeta med om inte det fantasifulla i UFO, Universum och möjligt intelligent liv? Många publikrekord har det blivit inom genren och fler kommer det säkerligen att bli.

En mer aktuell film som släpptes 2016 och som recenserades i DN , filmen ställer frågan – hur skall människan kunna kommunicera med utomjordingar? Språkbarriären kan var ogenomtränglig.

Finns en uppsjö filmer som handlar om UFO:n och utomjordiska besök. Den mest klassiska och absolut charmigaste familjefilmen om temat UFO:n och utomjordingar måste obönhörligen var E.T. Den stackars E.T. har blivit strandsatt här på planeten jorden och längtar till att få resa tillbaka hem till sin familj och vänner. Regisserad och producerad av Steven Spielberg är den fortfarande en av världens mest sedda filmer. Elliot är pojken filmen handlar om och och hur han blir vän med utomjordingen, kallad E.T. Både pojken Elliot och hans syskon försöker på olika sätt hjälpa E.T. att kunna återvända hem till sin planet. Därtill försöker Elliot och hans syskon göra allt för att myndigheter och deras mamma inte skall upptäcka E.T. och ta honom ifrån dom. Faktum är att filmen blev en av världens mest inkomstbringande filmer – överträffade Star Wars under samma period. E.T. höll rekordet som största kassasuccé genom tiderna ända fram till biopremiären av Jurassic Park – vilken även Steven Spielberg regisserat, premiär visades året 1993. Filmkritiker över hela världen anser att E.T. är tidlös i skildringen av vänskap och att längta hem. År 2002 fick filmen en uppdaterad 20-års jubileums utgåva på Blu-ray skiva med ytterligare scener och förbättrade filmeffekter. Är det en person inom filmvärlden som betytt lika mycket för UFO och rymdvarelser som Jesu Kristus för kristendomen. Den person är Steven Spielberg. Han är orört topplacerad inom genren. Med klassiker som Star Wars, E.T: och Närkontakt av tredje graden är Spielberg episk. I nuläget finns det även en dokumentär-serie om Spielbergs liv https och dennes oerhörda betydelse för filmvärlden. En hel generation är uppväxt med Star Wars, E.T. och Närkontakt av tredje graden. För dessa är Spielberg en ikon inom genren Sci-fi. UFON:n verkar aldrig riktigt gå ur tiden. De verkar vara här för att stanna.

dante