Letar vi efter utomjordingar på fel ställe?

Letar vi efter utomjordingar på fel ställe?

Universum är enkelt uttryckt hur stort som helst. Även om vi inte vet med säkerhet så är det inte orimligt att anta att vårt kosmos är hem åt miljardtals planeter som skulle kunna härbärgera intelligent utomjordiskt liv. Som bekant har vi trots det inte fått några livstecken från intelligenta utomjordingar. Det finns de som hävdar att det inte är mot himlen vi ska rikta vårt sökande efter utomjordiskt liv.

Först till någonting betydligt mer jordnära. Om du driver ett företag har du förmodligen ägnat en och annan tanke åt marknadsföring. Ett effektivt och välbeprövat sätt att marknadsföra ett företag är att använda sig av profilprodukter. Hos Printer.se hittar du allt från kläder till vattenflaskor och tygpåsar – som av många används som väskor, vilket gör dem till en väldigt bra metod för marknadsföring.

Helt uppåt väggarna?

Det som jag ska berätta nu må låta helt uppåt väggarna, och för att det överhuvudtaget ska vara teoretiskt möjligt krävs det att vissa förutsättningar gäller. Det handlar om vad som på engelska kallas för ’ultraterrestrials’, på svenska ’interdimensionella varelser’. Med det menas helt enkelt varelser som lever i andra dimensioner än oss – och det är inte nödvändigtvis så galet som det låter.

Så vilka är förutsättningarna? Först och främst gäller förstås att det finns fler dimensioner än de totalt fyra (tre spatiala, rumsliga samt en temporal, tiden) vi just nu känner till. Den teori det forskats och teoretiserats mest om som tillåter existensen av fler dimensioner är strängteorin. En teori som enkelt uttryckt gör gällande att all materia, på extremt liten skala består av strängar som vibrerar med olika frekvenser. Det talas inte riktigt lika mycket om strängteorin nu som det gjordes för ungefär 20 år sedan. Kanske delvis för att kända fysiker som Stephen Hawking inte hade mycket till övers för den. Det finns dock fortfarande desto fler vetenskapsmän som fortfarande tror att strängteorin kan lära oss mycket om verkligheten vi lever i.

Teoretiskt möjligt

Strängteorin öppnar hur som helst upp för möjligheten att det kan finnas fler än 10 dimensioner. Exakt hur eller vad de här dimensionerna skulle bestå av vet vi inte. Teorierna säger att vi högre upp i dem ska kunna se det förflutna och framtiden, allt som har varit och allt som någonsin kommer att bli. Det finns också de som menar att högre dimensioner kan vara hem åt varelser som vi knappt kan föreställa oss. John Keel var en berömd ufologist som teoretiserade kring att gamla skrönor och legender om möten med övernaturliga entiteter kanske i själva verket är berättelser om möten med interdimensionella varelser.

Vem vet, det kanske inte är från SETI vi kommer att se de första tecknen på intelligent liv som inte är mänskligt. Kanske kommer de från en dimension bredvid vår.

dante