Finns UFO:n?

Finns UFO:n?

Finns det UFO:n där ute? Det korta svaret är ja. När de flesta hör ordet UFO tänker de direkt på utomjordingar, kanske små gröna gubbar med antenner med huvudet. Oavsett hur människor föreställer sig att dessa utomjordingar ska se ut så kopplas de samman med just ordet UFO. Men faktum är att UFO:n finns det gott om, och inte nödvändigtvis de utomjordiska typerna. UFO är nämligen en förkortning för ”Unidentified Flying Object”, vilket betyder ”Oidentifierat Flygande Objekt”. Med andra ord så kan till exempel ett främmande flygplan som dyker på radarn vara ett UFO fram tills dess att man fått reda på att det är ett flygplan. Men det som kännetecknar ett UFO som fått stort intresse är att det aldrig har blivit identifierat och därför fått behålla sin status som ett UFO.

Kända Iakttagelser

Det finns väldigt många iakttagelser men bland de mest kända är helt klart ljusen över New Jersey år 2001. Flera människor såg ett antal orange-gula ljussken som flög omkring i en V-formation mellan New York, New Jersey och Staten Island.

Det finns även en mängd olika iakttagelser som har registrerats i myndigheters databas. Det har relativt nyligen släppts massvis med videoklipp och dokument som bevisar att myndigheter väldigt aktivt har hållit koll på olika vittnesmål och händelser, någonting som tidigare har förnekats.

Konspirationsteorier

Naturligtvis leder släppet av dessa klassificerade filer till spekulationer hos folk. Kombinera detta med en mängd olika konspirationsteorier som redan finns och det ger bara mer bränsle på elden. Vissa av dessa teorier går ut på att vi ständigt är bevakade av utomjordingar som kontinuerligt besöker jorden för att ta reda på hur vi utvecklas. En del menar att vi har fått mycket hjälp i vår utveckling av olika teknologier. Denna teknologi kan även hjälpa oss att ta reda på sanningen. Koppla ihop en kamera med bilder eller videos med en stor TV via en hdmi-kabel för att få bra upplösning och stor bild så kan man på så sätt få en tydligare bild av vissa händelser.

Antika civilisationer

Det finns dokumentation hos vissa antika civilisationer som skulle tyda på att de har fått besök, och hjälp av, högteknologiska besökare. Bland annat i gamla Egypten finns det inskriptioner inne i tempel som visar hur ett flygande runt objekt, med människoliknande gestalter, ser ut att landa och lyfta.

Andra civilisationer har alla olika gudar som på ett eller annat vis har någon form av flygande farkost. Det finns många likheter mellan vad vi idag kopplar ihop med ett utomjordiskt UFO och de gamla mytologierna. Grekernas Helios flög i en vagn som drogs av eldiga hästar, Tor åker runt i en vagn bland molnen och Indra sades färdas över himmelen i en gyllene vagn.

De tre ovan nämna gudarna kommer ifrån helt skilda delar av världen, ändå finns de så liknande berättelser om dem.Ett starkt argument av de som tror på utomjordisk inblandning, för att utomjordingar inte bara har blandat sig i och hjälpt vår teknologi på traven, utan aktivt har lett oss genom att posera som gudar.

dante