Därför är det högst sannolikt att utomjordingar existerar

Därför är det högst sannolikt att utomjordingar existerar

Idag är det allt fler människor som tror på utomjordingars existens. Kanske är det filmer som ”The Fourth Kind”, ”E.T” och ”Alien” som gjort att det där med rymdvarelser blivit mer intressant för människor. Många tror också på möjligheten att vi inte är ensamma i universum, även om det ännu inte bevisats – officiellt, i alla fall. Men är det verkligen sannolikt att det finns intelligenta livsformer i universum? Varför bör man tro det?

Ögonvittnen

En del människor är riktiga UFO-fantaster. De går på mässor, köper Mössa med UFO tryck och skaffar vänner som också de är intresserade av utomjordingar. Andra påstår däremot att det där med gröna gubbar på Mars är larvigt. Man tycker att den möjligheten är helt utesluten och anser sig vara för intelligent eller utbildad för att tro på den typen av ”trams”.

Men hur är det med alla människor som påstår att de sett UFO:n? Eller med dem som tidigare arbetat för bl. a. de amerikanska myndigheterna och säger att utomjordingar verkligen finns? Och hur är det med dem som påstår att de till och med blivit bortförda av utomjordingar? De här påståendena kan låta osannolika, framförallt det sista, men betyder det att de inte är sanna?

Om vi tittar på statistiken visar det sig att det under perioden 2008-2017 varit nästan 11 000 människor som årligen meddelat att de sett UFO:n. Utöver det menar en del källor att endast en av tio personer faktiskt talat om vad det sett. Om den hypotesen stämmer innebär det att 110 000 människor sett UFO:n varje år. Är det sannolikt att alla de här människorna har fel?

Hur stort är universum?

En annan aspekt är universums storlek. Vi vet att ett normalt solsystem består av en sol och flera planeter som rör sig runt omkring solen. Solen anses vara nödvändig för att liv ska kunna existera. Bara i vår galax, Vintergatan, beräknar forskare att det finns 150-250 miljarder solar. Tänk då hur många planeter det kan finnas. Om vi går ett steg längre och fråga oss själva hur många galaxer det finns i hela universum – kan vi ens tänka oss hur många planeter det handlar om då?

Att påstå att det inte finns någon logisk förklaring till liv utanför jorden – är det inte att motsätta sig all logik? Huruvida det faktiskt finns bevis på att UFO och utomjordingar existerar är en sak, eftersom vi i slutändan kanske inte kan bevisa något bortom allt tvivel. Huruvida det är möjligt eller inte kan också diskuteras. Men att påstå att det inte finns sannolika skäl att anta att det finns intelligenta varelser på andra planeter är i sig irrationellt. Med tanke på hur många planeter det finns i universum vore det mer logiskt att påstå det motsatta.

dante