Area 51

Area 51

Det låter kusligt och det kanske det är. Area 51 är den inofficiella titeln på ett avgränsat område i Nevada, USA, där folk tror att den amerikanska staten utför UFO-forskning – bland annat. Om det är sant eller ej kan ingen svara på. Men om det handlar om ett utbytesprogram mellan utomjordingar och människor, så lär vi bli varse. Det är nämligen en av många konspirationsteorier som florerat kring området under en längre period.

Historia

Area 51 är inte den officiella titeln på området där flygvapnet har sin hemliga militärbas. Området är byggt på en uttorkad sjö, en bit bort från den livfulla staden Las Vegas. Sjön heter egentligen Groom Lake och har ett spann på 89 kvadratkilometer, med plats för flygbanor och andra nödvändigheter. Area 51 är i folkmun skapat under Manhattanprojektet, där USA var i processen att tillverka atombomber på 40-talet. Olika delar av USA delades in i områden, och Groom Lake blev 51: Därav namnet Area 51.

Konspirationsteorier

Då området är avstängt, tillhör den amerikanska militären och är föremål för olika militära övningar, så är det inte konstigt att folk tror att de utför hemliga forskningsprojekt som involverar utomjordingar.

Om du tror att så är fallet, så kan du vända dig till pixel.se för att optimera din hemsida och nå ut med sanningen.

Många konspirationsteoretiker tror att militären har samlat massvis av UFON i området samt att de även har döda och levande utomjordingar som det utför tester på. Vissa går även så långt att de tror att en utbytesprocess är i görningen – där vi ska byta plats med våra rymdkompisar.

Författaren Annie Jacobsen hävdar dock att det snarare handlar om Stalins och Josef Mengels lyckade prövning att få de amerikanska medborgarna att oroa sig för UFON. Den teorin försöker hon bevisa i sin välstuderade bok som heter just Area 51, från 2011.

Finns det UFON eller utomjordingar i Area 51?

På grund av den massiva uppmärksamhet som området ådragit sig, så har platsen även varit föremål för film, tv-serier och tv/dator-spel. Det kan vara så att en persons skämt har råkat bli blodigt allvar. I många decennier har Area 51 varit en turistattraktion på grund av den hypotetiska utomjordingsförvaringen. De närmsta liggande städerna har gjort det till sin nisch och tjänar pengar på så vis. Tröjor, gosedjur, mat och guidade turer – det kan du vänta dig om du besöker Groom Lake i Nevada. Men det återstår att se om konspirationsteorierna är sanna.

CSI hävdar självfallet att inget sådant pågår, utan att bara gamla hederliga flygplanstester utförs i området. Idag är Area 51 inte lika sekretessbelagt. Men det finns fortfarande områden som absolut inte får beträdas av civilfolk.

Flygplan, kärnvapentest, UFON och utbytesprogram mellan universums varelser – vad gömmer Area 51?

dante