Antika UFO:n

Antika UFO:n

Människan har alltid varit fascinerad av rymden och det okända och det är ingen slump att många läser och tittar på allt de kan komma över vad gäller utomjordingar och UFO:n. Det finns massor med litteratur, tidningar, hemsidor och filmer om ämnet och några av världens mest populära Hollywood produktioner i alla tider är Stephen Spielbergs Närkontakt av tredje graden och ET. För att inte glömma alla TV-serier som Taken och Arkiv X. Alla så enormt välgjorda och spännande att det är lätt att bli distraherad medan man pluggar inför högskoleprovet, vilket är anledningen till att det är viktigt att följa den hjälpsamma Hpguiden.se så att man kan få bra resultat trots allt.

Det här är dock inget nytt fenomen. Även antikens människa var intresserad av om det fanns liv därute och ufologer har länge granskat mångtusenåriga texter, manuskript och avbildningar som antyder att jorden kanske besökts sedan länge. En av de första förkämparna för denna teori är schweizaren

Erich von Däniken som sedan sjuttiotalet presenterat sina teorier i både skrift och på vita duken. Han visar på allt ifrån grottmålningar i Australien till sydamerikanska traditionella dräkter och afrikanska danser att det finns mycket som tyder på att jorden besöktes av rymdmän långt innan de stora mänskliga civilisationen. Han menar till och med på att det är mycket möjligt att vi i själva verket fått våra kunskaper som skrift, medicin och inte minst astronomi från utomjordiska besökare.

Skall man gå till de antika texterna så finns det ett antal berömda passager som beskriver flygande objekt. I Bibeln berättas till exempel om Profeten Elias himmelsfärd i en brinnande vagn och de antika grekerna beskrev solen som en disk som drogs av en flygande vagn över himlavalvet. Den romerske författaren Apuleius beskriver i sin bok Den gyllene åsnan ett flygande objekt som blinkar i olika färger och på gamla egyptiska och sumeriska målningar och reliefer finns det föremål som är misstänkt lika flygande tefat. I antika egyptiska manuskript, nedtecknade på papyrus för tusentals år sedan beskrivs hur flygande eldcirklar dök upp på himmelen och hur människorna förundrades och farao beordrade en undersökning,

Huruvida dessa texter och avbildningar beskriver verkliga händelser är naturligtvis omöjligt att veta men det är trots en eggande tanke att det finns mer därute än vad man tror. Samtidigt är den mänskliga fantasin mycket rik och varierad och det är möjligt att vi ibland blir så fascinerande att vi tolkar saker och ting för att följa en viss tanke eller teori. Det är dock aldrig fel att göra efterforskningar på ett så ärligt och objektivt sätt som möjligt, liksom att hålla ett öppet sinne inför det faktum att det fortfarande finns mycket därute som vi inte kan förklara.

dante