Hur man blir UFO-jägare

Hur man blir UFO-jägare

De flesta håller nog med om att tanken på att ett UFO skulle kunna besöka jorden är både spännande och läskig på samma gång. För de allra flesta slutar efterforskandet där och man har helt enkelt inte tid att spekulera vidare. Kanske bortförklarar man nyhetsartiklar om vittnen och potentiella besök som psykologiska hjärnspöken eller myter. Det finns dock en del människor som inte nöjer sig med ovissheten utan som på egen hand försöker få klarhet i frågan.

UFO-Sveriges fältundersökarkurs

Riksorganisationen UFO-Sverige är landets enda vetenskapligt inriktade UFO-organisation. Organisationen samlar in rapporter och vittnesmål som analyseras och dokumenteras. Vidare håller sig UFO-Sverige uppdaterade om vad som sker både i Sverige och i världen. Förutom tidskrifterna UFO-aktuellt och Rapport-Nytt anordnar organisationen uppskattade fältundersökarkurser varje år där man helt enkelt utbildar kritiskt granskande ufologer som på vetenskaplig grund samlar in, undersöker och tolkar inkommande observationer. Kursen är väldigt populär och ofta fullbokad.

Bli UFO-detektiv

Den som inte kan, orkar eller vill vänta på att en plats på fältkursen ska bli ledig kan helt enkelt utbilda sig så mycket som möjligt på egen hand. Det finns gott om litteratur att förkovra sig i och en hel del nyheter om liv i rymden samt offentliga observationer att läsa in sig på. Vill man arbeta ostört och skaffa sig en trygg bas att utgå från kan man hyra ett eget rum på ett kontorshotell i Östermalm där man får tillgång till supersnabbt wifi, den nyaste tekniken och en bemannad reception. Dessutom finns det restauranger och bagerier i närheten för att tackla både hunger och energidippar.

Skaffa fältutrustning

Naturligtvis kan man behöva investera i ett funktionellt teleskop. Det finns gott om nybörjarpaket och prisklasserna varierar. Man bör dock kunna observera natthimlen och gärna satsa på ett teleskop som är enkelt att bära med sig samt att montera upp och ned. En bra kikare kan fungera alldeles utmärkt på dagtid. Är man riktigt smart kan man dessutom satsa på ett kikarobjektiv till sin digitalkamera. Då kan man passa på att undersöka gamla UFO-platser och utföra effektivt spaningsarbete utan att behöva förlita sig på en skakig mobiltelefon.

Det kan också vara bra att skaffa sig en duglig laptop att förvara material och bilder på samtidigt som man får tillgång till ett mobilt kontor i miniformat. Vidare är en diktafon en bra investering för alla typer av detektivarbete där man kan tala in sina röstanteckningar live. Naturligtvis ska man aldrig underskatta papper och penna samt en bekväm men rymlig portfölj att förvara sin fältutrustning i.

Tålamod och noggrannhet

För att bli en framgångsrik UFO-jägare krävs inte bara engagemang och passion utan också en stor portion tålamod och noggrannhet. Man måste också vara beredd på att kunna hantera andra människors skepsis utan att förlora tron på uppdraget. Dessutom behöver man se till att ha en färdigpackad resväska och tillgång till en mobiltelefon med laddare.

dante